Ja nyt tässä pääsiäisenä tosiaankin sain tehtyä näitä ihania juustosarvia :)

1306308268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje on Hellapoliisilta. Täytteenä sovelsin mieheni ostamaa Saarenmaan savustettua valkosipulijuustoa. NAM!!

 

Pehmeät sarvet

 

5,5 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa


Sekoita vehnäjauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi käsin tai vatkaimella.
Liuota kylmään maitoon hiiva, sekä suola ja lisää rasva-jauhoseokseen. Sekoita vain sen verran,että ainekset tasoittuvat. Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kolmeksi.. Toista tämä vielä kaksi kertaa.

Anna taikinan levätä vielä kylmässä 15 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat pyöreähköiksi, halkaisijaltaan n 30 cm levyiksi.

Leikkaa rinkula kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.

Kääri osat rullalle alkaen leveimmästä päästä.

Taivuta sarviksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Anna kohota lämpimässä.

Voitele munalla, ripottele pinnalle halutessasi esim seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

 

 

http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/pehmeat-sarvet.php